Conacul Benke

tip:
pensiune, pensiune *****
adresă:
Conacul Benke
527120   Moacşa
Fő u. 360
Covasna
deschis:
tot anul
telefon:
0040 267-345-788
0040 751-135-062
fax:
0040 267-345-773
locuri:
14 camere
1 apartament
preţuri informative:
100-135 EUR / persoană cu mic dejun
200 EUR / persoană cu mic dejun
120-155 EUR / persoană cu demipensiune
140-175 EUR / persoană cu pensiune completă
 1. Trimite E-mail
 2. Website
Conacul Benke (1)

 • Hartă Moacşa
 • Moacşa

 • Conacul Benke - Parametrii

  Limbi vorbite: maghiara, engleza, romana

  Parametrii camerelor: minibar, WC, dus / cada, TV, telefon, serviciu de camera, internet

  Serviciile cazării: WC, mic dejun, demipensiune, pensiune completă, parcare, parcare inchisa, parcare de autobus, restaurant, bar, TV, telefon, gradina, pentru handicapati, seif, comanda taxi, ping-pong, terasa de gradina, acceptare card

  Serviciile împrejurimilor: parcare de autobus, calarie, plimbare in natura, posta, benzinarie


  Conacul Benke - Descriere

  Conacul Benke este o locatie care imbina confortul unui hotel de lux cu flexibilitatea caracteristica pensiunilor, oferind spatii comune si cazare in camere elegante, restaurante si locuri de luat masa exclusiviste pentru cine romantice sau de afaceri, sali de sedinte si conferinte pentru business, team buildingurievenimente corporate, lansari, o locatie ideala pentru relaxare si petrecere a timpului liber in zona de spa & wellness. Puteti sa va plimbati in mijlocul naturii, sa va plimbati cu bicicleta, sau sa va bucurati de plimbarile cu trasura sau sania, ce se pot organiza la cerere.

  Conacul Benke dispune de spatii comune si camere elegante, acestea fiind totodata una din cele mai exclusiviste spatii de cazare destinate turismului de inalta clasa din zona.

  Pensiunea este amenajata intr-o cladire construita in stil clasicist la inceputul secolului XIX, si o anexa a acesteia. Conacul Benke este o cladire protejata de Consiliul Judetean Covasna ridicat probabil in jurul cumpenei dintre secolele XIX. si XX., foarte probabil prin modificarea unei structuri existente anterior. Corpul initial al conacului, este construit dupa un plan dreptunghiular cu doua travee longitudinale. Fatada sudica es segmentata cu un pridvor cu timpan iesit in fata intrarii principale, a carei intrare consta dintr-o impunatoare scara de blocuri de piatra sculptata. Cornisa si ancadramentele ferestrelor fatadei principale simetrice sunt marcate cu ornamente din tencuiala bogat profilata – caracteristica locuintelor nobiliare secuiesti de la inceputul secolului trecut.

  Localitatea Moacsa este situata in zona centrala a județului, pe cursul vaii Padureni, la capatul sudic al Muntilor Bodoc, la o altitudine de 547 m, pe DN11, Brașov – Targu Secuiesc – Bacau.Situat in partea de sud-vest a comunei Moacsa (satul Eresteghin), langa drumul national DN11, in apropiere de Municipiul Brasov (cca. 30 km), langa Municipiul Sfantu Gheorghe (cca. 12 km), foarte aproape de Municipiul Tirgu Secuiesc si de orasul Covasna (cca. 21 km).

  Ultimul proprietar al conacului era Benke Laszlo, fiind deportat in Delta Dunarii in 1949, dupa care conacul a devenit sediul CAP, iar pe urma folosit ca adapost temporar pentru muncitori. Conacul este un monument istoric de interes local, fiind folosit neadecvat timp de sase decenii, lipsa totala de intretinere a cauzat degradarea cladirii.

  Clima localitatii este continental-moderata, cu veri relative bogate in precipitatii si ierni friguroase. In zona predomina curenti de aer temperat-oceanic dinspre vest (mai ales in sezonul cald) si de patrunderi frecvente de aer temperat-continental dinspre vest (mai ales in timpul iernii). Cele mai multe precipitatii cad in luna iunie, mai, luna februarie fiind cea mai saraca in precipitatii.

  Cladirile vechi, aflate in paragina, au fost achizitionate de SC GOLDIM SRL in noiembrie 2007 si februarie 2008 de la diversi proprietari si renovate cu destinatia de pensiune turistica in perioada 2008-2013.

   

  Conacul Benke - Poze

  Conacul Benke (1)
  Conacul Benke (2)
  Conacul Benke (3)
  Conacul Benke (4)
  Conacul Benke (5)
  Conacul Benke (6)
  Conacul Benke (7)
  Conacul Benke (8)

  Harta

  Foto din regiune