Aleșd

Aleșd (în maghiară: Élesd) este un oraș în județul Bihor, Transilvania, România, la circa 38 km est de municipiul Oradea. Are o populație de 10.376 locuitori.Zona beneficiază de un important potențial turistic și sportiv evidențiat prin:

  • Existența unor resurse naturale ca: izvorul de ape minerale din localitatea Pădurea Neagra și apă termală (în Aleșd)
  • Infrastructura pentru turism și agrement: un hotel și un motel, 4 restaurante; un ștrand cu apă termală; un lac de acumulare pe care se pot practica pescuitul și sporturile nautice
  • Existența unor obiective de interes turistic: Biserica Ortodoxă Tinaud- din sec XVII, Biserica Ortodoxă din lemn Pestiș- din sec.XVIII, Cetatea Piatra Șoimului-Pestiș- din sec XIII, Castelul Poiana Florilor- din sec.XIX etc.
  • Sărbători populare cîmpenești și evenimente socio-culturale din zonă: Tîrgul de vară Aleșdana
  • Potențial sportiv exprimat prin: un stadion cu 2000 locuri, 2 săli de sport, 2 baze sportive, un teren de fotbal și un bazin de înot.
  • Posibilitatea desfășurării de activități de vînătoare și pescuit sportiv: în pădurile din zonă trăiesc o mare diversitate de animale sălbatice, iar în lacul de acumulare se poate practica pescuitul sportiv și vînatul la păsări de baltă.
Forța de muncă din zonă este calificată mai ales pentru industria materialelor de construcții și industria usoară. De asemenea, se remarcă disponibilități pentru orice fel de investiții în zonă.

Orașe în județul BihorOrașe în România

Forrás: Wikipedia Aleșd

Foto din regiune

Ofertă